Економија и политика

Отворена трибина на тема „Разновидност и учество во бизнисот и политиката“ со потпретседателката на Бундестагот Ајдан Озогуз и поранешната берлинска сенаторка Дилек Калајчи

Здружението на мигрантската економија (VMW) организираше отворена трибина на тема „Различноста и учеството во бизнисот и политиката“ во германскиот главен град Берлин, на која присуствуваа околу 50 гости во центарот за стручна обука BWK во […]

Економија и политика

Канцеларот Шолц го крши меѓународното право?

Ако се согласува со бугарските барања, Олаф Шолц флагрантно го прекршува меѓународното право, пишува македонскиот дневен весник „Нова Македонија“ во изданието од 14 јуни 2022 година. “Германски канцелар и неуспешен ЕУ-алхемичар” Автор: Сашо Таневски, Фото: […]