Соопштенија

Централниот совет на Македонците во Германија потпиша Меморандум за соработка со Македонското друштво “Илинден“-Тирана

Берлин, Германија, 29.05.2023 година Централниот совет на Македонците во Германија преставувано од претседателот г-дин Роберт Кленкоски, потпишаа Меморандум за соработка со Македонското друштво “Илинден“-Тирана од Република Албанија преставувано од претседателот г-дин Никола Ѓурѓај, со цел […]

Култура и историја

Одбележување на “Ден на Св. Методиј” 2023 г. во Елванген

Градот Елванген во германскатa сојузна покраина Баден-Виртемберг по 53-ти пат го слави Денот на Свети Методиј Градоначалникот на Елванген, г-ин Михаел Дамбахер, го одбележа Денот на Свети Методиј, кој заедно со неговиот брат Свети Кирил […]