Култура и историја

За романот “Црно семе” од Ташко Георгиевски

Преведено на германски јазик од Ханс-Јоахим Грим со забелешка од Алфред Антковиак – издателство Ауфбау-Верлаг Берлин и Вајмар (ГДР), 1974 година, прво издание Македонскиот писател Ташко Георгиевски (1935-2012) го напиша романот Црно семе во 1966 […]

Соопштенија

Средба со Горан Брониш

Претседателот Роберт Кленкоски и заменик претседателот Горан Николоски преку платформата Зоом се сретнаа со адвокатот Горан Брониш. Македонецот по избор, како што самиот се опишува, студирал политички науки, руски, исламски студии и право на Рајнише […]