Култура и историја

За oдбивноста на Македонците спрема Бугарите покажува извештај на германската разузнавачка служба од 1943 година

Поранешниот новинар, политолог, историчар и автор, д-р Митко Јованов, кој живее во Штутгарт, Германија пообјаснува односите помеѓу Македонците и Бугарите, преку извештај на германската војска односно нејзината разузнавачка служба од 1943 година. Јованов напоменува дека […]

Соопштенија

Средба со Јулија Фугел, Одделение за Западен Балкан при Сојузното Министерство за надворешни работи

Претседателот Роберт Кленкоски и заменик претседателот Горан Николоски преку платформата Зоом се сретнаа со Јулија Фугел, референтка за Западен Балкан при Министерство за надворешни работи на Сојузна Република Германија. Темите на разговор беа германската надворешна […]