Разно

Еврејската заедница е згрозена и навредена од името со кое е именуван клубот при културниот центар во Битола

Еврејската заедница и Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија се згрозени и навредени од името на новиот културен дом во Битола, кој носи име на потврден фашист и близок соработник со нацистите.“На 16.4.2022 година, […]