Култура и историја

Активности на Македонците во Берлин – ретроспектива 1994/1995 година

Cеминарот „Македонија – вчера, денес и утре“ Поповод тригодишнината од одржувањето на референдумот во Македонија, кога граѓаните се изјаснија за самостојна, независна и суверена Република Македонија, на 9 септември 1994 година во Берлин, беше одржан […]