Разно

Важни информации за законскиот рок за замена на важечките патни документи

Амбасадата во Берлин информира дека законскиот рок за замена на важечките патни документи со старото уставно име на Македонија истекува на 12-ти февруари 2024 година. Согласно промените на Законот за патни документи, важечките патни документи […]

Можности за финансирање

Вонреден јавен повик на Министерството за надворешни работи за проектни апликации наменет за правни и физички лица од редовите на дијаспората

Министерството за надворешни работи ги повикува сите заинтересирани организации, здруженија и поединци, кои потекнуваат од  редовите на дијаспората, да поднесат проектни пријави кои опфаќаат идеи и иницијативи од нивен интерес. Утврдениот рок за аплицирање, трае […]

Економија и политика

„Витаминка“ меѓу водечките компании во кондиторската индустрија на саемот ИСМ во Келн, Германија

Прилепската компанија „Витаминка“ својот асортиман го претстави на саемот ИСМ Келн, Германија, што е еден од најголемите и најважни настани за кондиторски производи и закуски. За најголемиот македонски производител во прехранбената индустрија, присуството во Келн […]