Култура и историја

Cредба меѓу Централниот совет на Македонците и Евелин Краузе и Улф Вајгел

На 20 февруари 2022 година претседателот Роберт Кленкоски и заменик претседателот Горан Николоски одржаa онлајн средба со г-ѓа д-р Ингрид-Евелинe Краузе, претседателка на здружението „ЛАГ Танц Берлин“. Покрај оваа задача, таа и нејзиниот сопруг Улф […]

Соопштенија

Cредба меѓу Централниот совет на Македонците и г. Даријан Сотировски (КОВЗРГ)

На 18 февруари 2022 година претседателот Роберт Кленкоски и заменик претседателот Горан Николоски одржаa онлајн средба со г-дин Даријан Сотировски, директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ). Претседателот Кленкоски го […]

Соопштенија

Cредба меѓу Централниот совет на Македонците и Љенче Николовски

На 12 февруари 2022 година претседателот Роберт Кленкоски и заменик претседателот Горан Николоски одржаa онлајн средба со Љенче Николовски, претставничка на Советот на странци во Висбаден. Како кандидатка на меѓукултурнaта женска листа во Визбаден, г-ѓа […]

Разно

Отворени новите простории на Македонското конзуларно одделение на Амбасадата во Бон

На 5 февруари 2022 година, конзуларното одделение на Амбасадата во Бон беше повторно отворено од страна на Амбасадорот Рамадан Назифи и Конзулот Боро Мирчески во новите простории во Бон. Новите простории на конзуларното одделение на […]