Соопштенија

Меѓународен ден на мајчиниот јазик – 21 февруари

Денес светот го одбележува Меѓународниот ден на мајчиниот јазик – 21 февруари, воспоставен и прогласен од Обединетите Нации и УНЕСКО на 30-тата сесија на Генералната конференција во 1999 година. Во 2000 година Меѓународниот ден на […]