Коментари и интервјуа

Во фокусот на иднината: Интервју со Јован Јаулески

Ексклузивно интервју со Јован Јаулески: Пратеник и кандидат за ИЕ 5 од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата ‘Твоја Македонија’, со Централниот совет на Македонците во Германија 1. Економски развој и работни места: – Како идна власт во […]

Коментари и интервјуа

Благица Ласовска: План за Економски Развој и Промена во Македонија

Интервју со Благица Ласовска, актуелен пратеник и кандидат за пратеник од ИЕ 3 од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Твоја Македонија“ за Централниот совет на Македонците во Германија. 1. Економски развој и работни места: Како идна власт […]

Коментари и интервјуа

Дамјан Стојаноски: Гласот на Македонија

Увид во музичкиот свет на Дамјан Стојаноски: Интервју со македонскиот пејач Македонската музичка сцена е богата со таленти и разновидни звуци. Имавме привилегија да разговараме со Дамјан Стојаноски, пејач во подем и изведувач на македонската […]

Коментари и интервјуа

Новата визија за Македонија: Интервју со Олга Лозановска

Со задоволство ви го претставуваме ексклузивното интервју на Централниот совет на Македонците во Германија со г-ѓа Олга Лозановска, кандидат за пратеник од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Твоја Македонија“. Во ова интервју г-ѓа Лозановска ќе ги сподели […]

Коментари и интервјуа

Јордан Митев: Откривање на тајните зад македонската музичка магија!

Ексклузивно интервју со Јордан Митев: Откривање на тајните зад македонската музичка магија! Која улога има македонската фолклорна и традиционална музика во вашата работа како музичар и композитор? ЈМ: Многу важна улога. Традиционалната музика е темелот […]

Коментари и интервјуа

Никола Ѓурѓај, Претседател на Македонското друштво ”Илинден” во Тирана

Ексклузивно интервју со г-дин Никола Ѓурѓај, Претседател на Македонското друштво “Илинден” во Тирана, за Централниот совет на Македонците во Германија Кои значајни пресвртници и успеси успеавте да ги постигнете досега како претседател на Македонско друштво […]

Коментари и интервјуа

Проф. д-р Билјана Ванковска – Кандидат за претседател

Ексклузивно интервју за Централниот Совет на Македонците во Германија: Проф. д-р Билјана Ванковска – Кандидат за претседател 1. Како претседател на Македонија, како би го зајакнале и промовирале идентитетот на Македонците? БВ: Не е обична […]