Соопштенија

Централниот совет на Македонците бара реформи по недемократските изборни практики

Берлин, 18 март 2024 – Одборот на Централниот Совет на Македонците во Германија се состана на 14 февруари 2024 година за да расправа за претстојните избори во Македонија. На средбата детално се разговараше за недемократските […]

Студирање

Флориан Вист: Борбата за македонскиот идентитет во фокус

Ни претставува чест и задоволство денес да ви претставиме една особено посветена личност која не само што е страсна за истражување на македонската историја, туку и активно придонесува за одржување и ширење на нашето историско […]

Соопштенија

Што велат претседателските кандидати?

Прес-извештај: Прашања до претседателските кандидати и ограничувања во патувањето за македонските граѓани Централниот совет на Македонците во Германија ги испрати прашањата до кандидатите за претседателство на Македонија, со цел да ги дознае нивните ставови по […]

Соопштенија

Веридос: Нема Доцнења при Испораката на Пасошите

Берлин, 11 март 2024 – Компанијата “Veridos GmbH”, лидер во областа на сигурниот идентитет, внимателно го разгледа барањето испратено од Централниот совет на Македонците во Германија за обезбедување на пасоши. Господинот Роберт Кленкоски, Претседател на […]