Соопштенија

Отворено писмо до канцеларот Олаф Шолц во врска со преговарачката рамка за Македонија

Почитуван господине Сојузен канцелар Шолц, Во врска со понатамошниот тек на преговорите за членство на Република Македонија[1] во ЕУ би сакале да Ве информираме за актуелната состојба и притоа да го изнесеме нашето гледиште. Не […]

Соопштенија

Честит 11 Октомври, Ден на народното востание на македонскиот народ

Централниот совет на Македонците во Германија на сите граѓани на Македонија и на Македонците ширум светот им го честита државниот празник 11 октомври, Денот на народното востание на македонскиот народ. На овој ден пред точно […]

Календар на активности и настани

Симон Трпчески со концерт на класична мусика на 6-ти октомври во Мајнц

Со Симон Трпчески започнува новата сезона од популарниот концертен серијал “SWR2 INTERNATIONALE PIANISTEN” Симон Трпчески родум Македонец комбинира моќна виртуозност и експресивен израз на сцената со добра нотка на харизма. Како страстен амбасадор на културното […]