Соопштенија

Политички промени во Македонија: Честитки за новата влада!

Централниот Совет на Македонците во Германија честита на новоформираната влада на Македонија и искрено и пожелува успех во нејзината работа. Под водство на новиот премиер-министер, Христијан Мицкоски, кој објави брзи економски резултати и решителна борба […]

Коментари и интервјуа

Билјана Костова: Посветеност и врска со македонската дијаспора

На 16 јуни 2024 година, Централниот совет на Македонците спроведе значајно интервју со г-ѓа Билјана Костова, раководител на секторот за унапредување и одржување на врските со иселениците, по повод нејзината приватна посета на Берлин. Ова […]

Соопштенија

Претседателката Сиљановска-Давкова во Берлин

Средба на претседателката Гордана Сиљановска Давкова со македонската дијаспора во Германија На 10 јуни 2024 година се одржа значајна средба во Македонската амбасада во Берлин, на која претседателката на Република Македонија, Гордана Сиљановска Давкова, ги […]