Култура и историја

Германскиот канцелар Грoф Бернхард фон Билов и македонското прашање во септември 1903 година

Германскиот канцелар Грoф Бернхард фон Билов (1849-1929) посоветуваше за македонското прашање во Виена За време на неговата посета на Виена на 18/19-ти септември, за време на кој тој беше придружуван од Кајзер (цар) Вилхелм Втори, […]

Туризам и природа

Охрид – аџилак меѓу цркви и кафулиња

На југозападот од Македонија лежи кристално чистото Охридско Езеро со историскиот град Охрид. Треба да има 365 цркви околу градот, по една за секој ден од годината. Но, исто така, не недостасуваат кафулиња и дискотеки […]