За сите конзуларни услуги, препорачуваме прво да ја контактирате амбасадата или конзулатот преку е-пошта и накратко да го опишете вашето барање и да го дадете бројот на вашиот мобилен телефон за повратен контакт. Можете исто така да побарате термин од амбасадата или конзулатот по е-пошта за подобро да го организирате вашето време. Ова ви заштедува време и не ве изложува на непотребни трошоци и патувања, бидејќи веднаш знаете кои документи треба да ги понесете со себе за вашата апликација.

Прочитајтеги нашите првични информации за: апликација за пасош овде или Често поставувани прашања (FAQ) овде.

Амбасада на Република Македонија во Берлин
Адреса:
Koenigsallee 2-4
14193 Berlin

Телефон: +49 30 890 69 511
Е-пошта: berlin@mfa.gov.mk

Работно време: пон.-пет. 9:00 – 13:00 часот.

Амбасада на Република Македонија Одделение во Бон
Адреса:
Am Michaelshof 4A
53177 Bonn

Телефон: +49 228 237 986
Е-пошта: bonn@mfa.gov.mk

Работно време: пон.-пет. 9:00 – 13:00 часот.

Генерален конзулат на Република Македонија во Минхен
Адреса:
Brienner Straße 56
80333 München

Телефон: +49 89 542 447 56
Е-пошта: munich@mfa.gov.mk

Работно време: Потребно е да закажете термин за конзуларни услуги.

Дали сте задоволни од конзуларните услуги на амбасадата и конзулатот? Вашите поплаки ќе бидат разгледани со релевантните органи за да може услугата да се подобри. Се разбира, ќе ги пренесеме и вашите пофалби и вашите позитивни искуства, бидејќи вработените се особено среќни што добиваат позитивни повратни информации, што ги мотивира дополнително да ја подобрат својата посветеност и услуга. Со нетрпение ги очекуваме вашите информации кои можете да ги испратите на нашата е-пошта: info@zentralratdermakedonen.de и однапред ви благодариме.