Македонија е домаќин на Светското првенство во хипхоп

Македонија ќе биде горд домаќин на Светското првенство во хип-хоп и стрит денс, кое ќе се одржи од 9 до 17 октомври во спортскиот центар “Борис Трајковски” во Скопје. Ова значајно настапување ќе ги обедини преку 4.500 танчери од 30 земји и од пет континенти, кои ќе се натпреваруваат во различни категории и дисциплини, вклучувајќи ги хип-хопот и стрит денсот. Организатор на настанот е клубот “Break a Leg“, кој беше поддржан од IDO, светската танцова организација, со признание на талентите во Македонија.

Трајче Петковски, основач на клубот “Брејк а Лег”, истакна дека оваа прилика не само што ја промовира македонската танц-култура, туку и овозможува прикажување на вештините и страста на македонските танчери. Со нивните успеси на меѓународните натпревари, “Break a Leg” го потврди своето место во светот на танцот како еден од најистакнатите студиа, а таа традиција на успех продолжува и во подготовката за оваа голема настанување.