Македонецот Киро Стоилов почина на само 56 години

Длабоко сме шокирани и тажни од смртта на Киро Стоилов, кој со децении е примерен застапник на македонската заедница во областа Штутгарт.

Изразуваме искрено сочувство до семејството на Киро Стоилов. И посакуваме сила и поддршка од нејзините најблиски за да ја преброди оваа трагедија.

Нема да го заборавиме Киро Стоилов.