Покрај членарината, донациите се важен приход за нас, што ни помага да ги оствариме целите. Помогнете ни финансиски и поддржете ја работата на Централниот совет на Македонците во Германија.

Донирајте преку PayPal *ново*

Донирајте брзо и безбедно преку PayPal. Висината на донацијата можете сами да ја одредите. Нема дополнителни такси за вас.

Со PayPal можете лесно да испратите донација до Централниот совет на Македонците во Германија. Сите предности со PayPal на прв поглед:

  • Безбедно: Вашите банкарски податоци се зачувуваат само во PayPal.
  • Едноставно: Донирате со два клика.
  • Брзо: Донацијата на PayPal брзо стигнуваат до нас.
  • Бесплатно: Нема дополнителни такси за вас.

Во последниот чекор ќе добиете потврда за донација од PayPal. Ние ги носиме надоместоците за трансакцијата (1,5% од износот на донацијата + 0,35 € по донација).

Донирајте пари со банкарски трансфер

Можете исто така да донирате директно на жиро-сметката на Централниот совет на Македонците во Германија.

IBAN DE82 1005 0000 0190 9908 99

BIC BELADEBEXXX  (Berliner Sparkasse)

За да ви испратиме потврда за донација, Ве молиме >> контактирајте не << .

За други спонзорства, помош и донации

Понекогаш малите работи можат да помогнат. На пример, нашиот прв промотивен флаер го добивме од еден член. Доколку сакате да направите посебна донација, контактирајте не >> контакт << и кажете ни што можете да направите за да ни помогнете.

Amazon Smile – Купување и правење добро

Кога купувате на smile.amazon.de Амазон поддржува непрофитни организации по ваш избор со дел од купениот износ, без дополнителни трошоци за вас.

Дали моето купување ќе ме чини повеќе?

Не. Цените не се менуваат за вас. Донацијата од 0,5% од куповната цена ја врши Amazon. Благодариме многу за ова!