Групна изложба на уметникот ICE el MACEDON во Atelier 21 во Ахен (24.09. – 22.10.2022)

Во својата мала студиска галерија, македонско-германскиот уметник Ице Теодосиевски алиас ICE el MACEDON редовно прикажува дела од уметници од целиот свет. Неговите последни изложби „патниците“, „две гледишта“ и „Руска салата“ уживаа голем интерес кај јавноста во Ахен и околината.

Теодосиевски ја води продуцентската галерија Аtelier 21 од 1990-тите. Тој сè уште е посредник меѓу древнaта балканска уметност и модерната природна наука, која знае драматично да ја инсценира. Ателје 21, со своите земји и континенти сеопфатени изложби, е галерија со меѓународни уметници и токму таква публика. Друга посебна карактеристика се редовните концерти под, пред и меѓу уметничките дела – најчесто се свири Џез музика во живо или еден вид на светска музика.

Тековната изложба може да се посети до 22 октомври 2022 година:

Visuelle Aspekte VI – изложба од 24.09. до 22.10.2022 г.
ГИЗЕЛА РАБШТАЈН (KUNST Giselle)- сликарство, објект
ICE el MACEDON- сликарство, објект

Завршување во сабота, 22.10.2022 г. со почеток во 17 ч., предговор на д-р Дирк Толке во 18.30 ч.

Уметникот Ице Теодосиевски алиас ICE el MACEDON (Foto: Ralf Roeger)