Германско списание за млади „Лилипут“ со фоторепортажа за Македонија од 1957 година

„Со бродот што се преклопува по стапките на Александар Велики“ се вели во извештајот за патувањето во јуни 1957 година за тогашната социјалистичка република Македонија

Насловната страница на списанието е украсена со две млади Македонки кои ги облекоа своите традиционални носии за народното оро „Беровка“.

Патувањето на младите автори на овој напис започнува во Скопје и води преку Тетово, Гостивар, Галичник и Лазарополе до Охрид и Струга

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist IMG_20200920_131128-768x1024.jpg
Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist IMG_20200920_131215-768x1024.jpgDieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist IMG_20200920_131254-1024x768.jpgDieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist IMG_20200920_131309-1024x768.jpg