Германија ја засилува кампањата за вакцинација во борбата против корона вирусот

Советот за интеграција во Дизелдорф направи видеа за вакцинацијата против корона на неколку јазици.

Како претседател на Советот за интеграција во Дизелдорф, Гоце Пероски ја поддржа кампањата за вакцинација против корона вирусот на македонски јазик.

Вакцинацијата е доброволна и се одвива бесплатно во центрите за вакцинација или лекарските ординации. На телефонската линија 116 117 можете да дознаете кога и каде можете да се вакцинирате.