Уметничка изложба во Ахен со дела од Балов, Паскали и Теодосиевски (19.11. – 18.12.2022)

Групна изложба „ПРИЈАТЕЛИ НА ПЕТЕРБУРШКОТО ЗДРУЖЕНИЕ и вкусна руска салата“ од 19.11. до 18.12.2022 година во Ателје 21 во Ахен

Ќе се прикажуваат, меѓу другото, дела од германско-македонските уметници Јован Балов (+), Ирена Паскали и Ице Теодосиевски, познат под псевдонимот ICE el MACEDON.

ОТВОРАЊЕ: Сабота, 19.11.2022 година, во 16 часот со предговор на д-р ДИРК ТОЛКЕ- историчар на уметност

АРСЛАН АСЕ АРСЛАНОВ- Сликарство

ЈОВАН БАЛОВ (+)- Сликарство

АНА БЕЦЕРА- Фотографија

ИМКЕ ван ден БЕРГ- Графика

Хулија Симен- Сликарство

ЗОИ КОИ – Сликарство

КЛАУДИО ОРОСКО КРУСЕС- Фотографија

МАРТИН ДАХМЕН- Фотографија

КУНСТ ЖИЗЕЛ- Сликарство

УТА ГОБЕЛ ГРОС- Сликарство

ЈАРАЛА ГАИДАН- Сликарство

АКСЕЛ ГОЕКЕ- Фотографија

ИЦЕ ел МАКЕДОН- Сликарство, Предмет

КАРЛ фон МОНШАУ – Сликарство

ИРЕНА ПАСКАЛИ- Цртање

МАРИАН РЕГУЛИ- сликарство

САБИНЕ МАЈЕР-ТЕРВОРТ – Сликарство

Ателје 21 – продуцентска галерија за глобална уметност

Отворено сабота од 16 до 19 часот по договор,

Телефон: +49 176 7869 8300.

Адреса: Jülicher Str. 21 (Hinterhof) / D- 52070 Aachen
http://atelier-21.net / https://www.facebook.com/KunstZelle/