24-ти мај – Денот на сесловенските просветители „Св.Кирил и Методиј“

Поголемиот дел од словенското население во Европа и Азија ја должат својата азбука и својата култура на делото на браќата Свети Кирил и Методиј од Солун, кои станале мисионери на христијанството помеѓу Словените од Голема … Продолжи со читање 24-ти мај – Денот на сесловенските просветители „Св.Кирил и Методиј“