Календар на активности и настани

Симон Трпчески со натамошни концерти во Долна Саксонија на 19 и 20 јануари 2023 г.

На неговата македонска почва тој е прославена ѕвезда, во останатиот дел од Европа името Симон Трпчески е порелеваннто меѓу негувателите на класична музика. Пијанистот роден во Скопје во 1979 година, e сега дел од светската […]